top of page

AINA SÁNCHEZ

Cultura Audiovisual

PORTAFOLI

Somewhere over the rainbow -
00:00 / 00:00

LUMINOGRAMA

Aquestes imatges van ser realitzades al taller del institut amb la opció de llarga exposició de la càmera. Ens van sortir imatges bastant originals però jo vaig preferir fer-les un tant abstractes. El temps d'exposició van ser uns 4 segons mentre els meus companys realitzaven un moviment lliure amb unes llums típiques de l'arbre de Nadal.

SIMETRIA AXIAL

Aquestes dues imatges són un exemple de simetria. He escollit dos elements perquè estàn creats de manera natural, és a dir, no estàn creats per nosaltres. Penso que és molt interessant aquest fet ja que demostra la complexitat que té la natura per si sola. 

Les fotos van ser fetes amb el telèfon mòvil.

Simetria Axial Photoshop

Aquestes dues fotografies estàn editades per tal de reflexar la simetria axial.

La primera imatge està feta amb el mòvil durant una posta de sol a Girona. He volgut posar-les una sota l'altre per fer una mica l'efecte que faria l'aigua si just sota de la muntanya hi hagués un llac. 

En el cas de la segona, també està feta amb el movil al mur exterior de l'institut. M'agrada perquè té una doble simetria, la que he fet jo a l'hora d'editar-la i a la vegada el propi mural són dues cares simètriques l'una a l'altre.

Objectes taula de llum

Per relaitzar aquestes imatges vaig escollir aquest respall perquè m'han interessat molt els colors que té a les puntes de les punxes. Sembla com una petita explosió de colors en contrast amb el filferro de color gris que fa que es vegi un objecte vell i gastat.

Contrallum

Aquest és el treball que més m'ha agradat donat que acostumo a fer imatges a contrallum amb el mòvil. Per fer aquestes fotos vaig pujar més enllà del passeig de les aigües perquè la meva idea inicial era fer una imatge general de tota Barcelona amb el sol il·luminant-la a contrallum. El problema va ser que vaig anar pel matí i el sol estava molt a dalt i no cabia a la imatge. Tot i així vaig fer-les a contrallum deixant veure la silueta d'unes plantes com es veu en la primera foto. En el cas de la segona m'agrada el fet de que el Sol creua els dos abres que s'ajunten just en el punt on es veu el Sol il·luminant. 

Il·luminació de rostres

Les dues primeres imatges van ser fetes amb un foco de llum freda situat al terra del costat esquerra mentre que la tercera va ser feta amb el  mateix foco fred i un altre de llum càlida situat a la banda dreta de l'Ana, al terra tembé.

Líquid

Aquesta imatge la vam fer al taller de classe i m'agrada molt perquè té un sentit poètic donat que la pintura negre dona la sensació com de tinta desparramada per la taula. Vam fer moltes imatges de prova i totes ens van sortir molt xules. Aquesta va ser la que més em va agradar.

PORTAFOLI III

COLLAGE HOCKNEY

Aquesta imatge és un collage estil Hokney.

La vaig fer amb la càmera del mòvil a un mirador molt bonic de Montjuïc.

Resulta una imatge un tant misteriosa i inquietant.

SURREALISME

Aquestes tres imatges estàn fetes a partir de la elecció d'un corrent fotogràfic. Jo vaig escollir el moviment surrealista perquè va ser el que em va cridar més la atenció.

Per realitzar aquestes imatges vaig fer servir la càmera. Per conseguir aquest tipus de il·luminació vaig agafar una bossa de plàstic de color blau i la vaig posar al flaix de la càmera. D'aquesta manera conseguim un efecte d'il·luminació més potent.

La taronja i els tomàquets representen en realitat el que podrien ser parts de la cara. 

A la primera imatge podem observar la mitja tronja, que em sembla curiós ja que si t'hi fixes la part central podria representar la pupil·la de l'ull. A l'hora la llavor que ha quedat just a la esquerra és una rèplica del reflex de la llum que es pot veure a l'altre ull.

A la segona fotografia la taronja representa la boca oberta.

D'aquesta mateixa manera a l'última i tercera foto trobem el mateix exemple de la pupil·la de la primera imatge, però en aquest cas la part que rodeja el centre del tomàquet podria representar la zona del color de l'ull.

GIF

La idea inicial de creació del GIF va ser representar alguna cosa relacionada amb la educació.

L'Ana, la Carla i jo vam decidir treballar amb un llibre obert i unes fulles del pati.

Vam tenir una sèrie de complicacions però al final ens hi vam sortir.

CONCURS EFIM

Aquestes imatges van ser fetes a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

A la primera imatge observem una certa divisió que separa la part il·luminada i il·luminadora a l'hora, que seria la part superior. La part inferior està pràcticament sense il·luminar, només es veu el cap d'escultura.

La segona imatge em va semblar interessant ja que refleteix una clara simètria axial. M'agraden els contrastos de color i el reflex de la llum.

Per últim, la tercera imatge és el forat de la taula d'inspecció a on es feien les autòpsies. Més que una imatge xula, em crida més l'atenció el que és en realitat que la pròpia composició de la imatge. És per això que vaig decidir editar-la i vaig per una petita superposició amb la mateixa imatge. Aquest efecte dona a la imatge un toc de inquietud i misteri, ja que és precissament per aquest forat per on queia la sang dels morts.

CHRONOGRAFIA

Aquesta imatge la vam realitzar a la aula de segon de batxillerat, a on hi havien una sèrie de corxos apilats.

Per realitzar-la vam fer servir una llum estroboscòpica, que reflecteix llum ràpidament.

Van haver de posar la càmera en mode de llarga exposició.

bottom of page